Yeast is a group of single-celled organisms that is obtained by purifying the saccharomyces cerevisiae. Yeast cells are round or oval in shape and vary in size from 2-3 μm to 20-50 μm. 1 gram of wet yeast contains about 10 billion cells. There are about 600 known types of yeast. Of these, only Vefasi is of commercial importance. The yeast used in bread production is Saccharomyces cerevisiae.
In the production of wet press yeast, which is the traditional form of yeast, the amount of dry matter is reduced to 30% and the cream yeast water is removed. Homogeneously pressed in any block format. It is packed in food-friendly wrapping paper. Due to the short shelf life of wet yeast, care must be taken with the storage temperature indicated on the container. (Ideal environment: dry and clean environment at 0-4 ° C.)
The proportion and method of use of wet yeast in bread production varies according to the recipe used and the baking process. After use, the remaining yeast should be stored in a cool, clean, well-ventilated place to prevent spoilage until further use.
INTEGRATED MANAGEMENT SYSTEM POLICY
An integrated management system policy means all the goals officially stated by the head of the quality-related enterprise, their implementation and maintenance.
The policies applied by "Azər Maya" are as follows:
* To constantly maintain the reputation of the company, which fully meets the wishes and expectations of the customer and is trusted;
* To ensure an atmosphere of mutual trust and confidence in cooperation with suppliers;
* Comply with the requirements of international and national legislation, as well as standards;
* Closely monitor and apply technological development to reduce costs and increase profitability;
* Increase the competitiveness of products, enter foreign markets and further strengthen the country's export potential;
* Continuously increase the knowledge and skills of staff, discover inner talents and promote team spirit;
* Contribute to the level of employment by creating new jobs.
Xalqımızım mədəniyyətində çörək həyat mənbəyi kimi qəbul edilir. Bu gün texnologiyalar çörəyin istehsalında yeni imkanlar açır. Lakin ənənəvi texnologiyalar o cümlədən yaş maya bu məhsulun unikal dadını qorumağa imkan verir. Bizim üçün son dərəcə önəmlidir ki, istehlakçılarımızın masasında hər zaman dadlı və təravətli çörək olsun. Yerli şirkətimiz olan AzərMaya öz məhsulları ilə bu işdə bizim əsas dəstəkçilərimizdəndir.
Bizim AzərMaya ilə əməkdaşlığımız uzun illərə dayanır. Bu uzunmüddətli birgə məhsuldar əməkdaşlıq illəri ərzində AzərMaya güvənli partnyor olaraq bizim müştəri kimi etibarımızı qazanmışdır. AzərMaya-nın təklif etdiyi məhsullar yerli çörək istehsalçılarının istəkləri nəzərə alınaraq istehsal olunur və öz xüsusiyyətlərinə görə avropa istehsalçılarından geri qalmır. Biz ənənəvi zavod çörək sahəsində lider şirkətlərindən olaraq əsas qayəmiz son istehlakçıların gözləntilərini qarşılamaqdır və bu işdə bir tədarükçü olaraq AzərMaya-nın rolu əvəzsizdir.
“Azcake” əmtəə nişanı altında istehsal etdiyimiz məhsullarda istehlakçıların məmnuniyyətini təmin etmək üçün keyfiyyət standardlarının qorunmasına daim önəm veririk. Əlbətdə bu işdə mütəxəssislərimizlə yanaşı tədarükçülərimizində böyük əməyini vurğulamalıyıq. Onlardan biri də məhz AzərMaya-dır. Bu şirkəti bizim üçün özəl edən amillərdən onun müştəriyönümlü və hər zaman əlçatan olmasıdır.
Biz “Delta Group” şirkəti olaraq çörək və qənnadı məhsullarımızın istehsalında əsas xammallardan biri olan yaş mayanı istifadə edirik. Mayanın istifadə edilməsi çörəyin məsaməli və hündürlüyünün yüksək olmasını əldə etməyə imkan verir. Artıq uzun müddətdir ki, biz bu sahədə AzərMaya şirkəti ilə əməkdaşlıq edirik. İstehsal olunan mayanın keyfiyyətilə çox razı olduğumuzu əminliklə bildirə bilərəm.
Biz AzərMaya-nı nəinki çörək istehsalı hətta şəkər miqdarının yüksək olduğu üçün “ağır xəmir” hesab olunan qənnadı məhsullarımızda istifadə edirik. AzərMaya-nın yaş mayası bu işin öhdəsindən rahatlıqla gəlir.